Sicilija 2024

6.6.2024 –

Začelo se je tako kot po navadi, popoldan – 6.6.. Po primorki se zapeljeva do Nove Gorice, kjer dotočiva poceni nafto. Prenočiva v kraju Ceggia v bližini Benetk. Drug dan greva v San Donna di Piave, kjer sem pomladi, ko sem se vračal iz Maroka našel trgovino z dobrimi grisini.

Nadaljujeva proti Genovi. Par deset kilometrov prej si privoščiva še pozno kosilo.

Okoli 17.30 prideva pred Genovo. Že kak kilometer pred cestninsko postajo se vse ustavi. Nimava točne GPS lokacije, saj jo nisem pripravil, ker sem zaupal spominu. V Genovi vse stoji. Pomikamo se po polžje. Na momente ima človek občutek, da sva parkira, saj se po 5 minut ne zgodi ničesar. V upanju da imava časa dovolj, sva dokaj brez skrbi. Ampak ura se pomika proti pol osmi. B&L prosiva za točne koordinate, saj sva že dvakrat zgrešila. Malo pred deveto opraviva Check in. Glede na kolono nisva bila edina, ki sva zamujala. Parkirava na trajektu.

Odpraviva se na Sky deck (prostor brez kabine) in se namestiva za spanje. Ker je prostora dovolj, je spanje prijetno.

Sobota – 8.6.2024

Zjutraj se zbudiva šele ob pol devetih. Zunaj je sončen dan in popolnoma mirno morje. Ladja Excelsior pluje s 23 vozli in dela brazdo proti Palermu.

Dobro uro pred voznim redom zagledamo Sicilijo.

Prvi vtisi o Palermu so pričakovani. Ogledala si ga bova na koncu poti. Nadaljujeva do mesta za prenočevanje, ki je vzhodno od Palerma.

Skopava se v morju, ki ima dobrih 20 stopinj.

Nedelja – 9.6.2024

Zjutraj naju preseneti množica ljudi. Imajo organizirano tekaško prireditev.

Pogledava start, nato pa se sprehodiva do bližnje plaže, ki čaka nedeljske obiskovalce.

Nadaljujeva do mesta Cefalu. Spet se pokaže za dobro, da imava s sabo kolesa. Ogled mesta je tako bistveno hitrejši. Mesto je zanimivo – stisnjeno ob strm hrib, na katerem kraljuje grad. Ozke ulice so prav simpatične. Tik pod skalo je impozantna cerkev. Na žalost je mesto in njegove plaže turistično zelo oblegano in kar hitro ga zapustiva.

Po avtocesti, ki je polna predorov in viaduktov nadaljujeva do mesta Milazzo. Mesto je izhodišče za Eolske otoke. Najdeva mesto za prenočevanje.

Ob 20.30 je zunaj še vedno 35 stopinj. Izgleda, da naju spet čaka vroča noč. Hlajenje pač ob ugasnjenem avtu na žalost ne deluje.

Ponedeljek – 10.6.2024

Danes si ogledava mesto in preveriva vozne rede za jutrišnji obisk Eolskih otokov. Vodenih izletov ni, zato bova verjetno izbrala kar redno linijo. Kot načrtujeva, bova obiskala samo otok Vulcano.

Mesto Milazzo je polno novogradenj in na zahodni strani rta ima nepregledne peščene plaže, ki čakajo najemnike brezštevilnih apartmajev.

Seveda se med ogledom okopava in izkoristiva skoraj prazne plaže.

1 comment

  1. Lepo je vaju spremljat. Hvala za slike in spremno besedo. Je res fajn sledit tekočim dogodivščinam. Srečno dalje. Lp

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja