Rovinj 2023

01.06.2023 – 05.06.2023

Na hitro sva se odločila, da se greva na morje malo “spočit” in pogret. Rečeva si, da greva v Poreč – na “Havaje” malo lenarit. Vzameva knjige, ležaljke – za vsak primer še “štrike”, če se kaj najde.

Tokrat že imava vinjeto (220€ grrr) in se odpeljeva proti morju. Obvezna kavica na poti – pa ne po 4€.

Že tukaj se odločiva, da greva v Rovinj. Prečkava mejo, ki je več ni in proti večeru prispeva na mesto prenočevanja. Po Park4night najdeva parkirišče ob kampu Polari. Brez znakov za prepoved, brez parkirnine in z prostim vstopom v AC do sanitarij in tušev. Kako nenavadno za naše sosede.

Ker je v Rovinju plezališče, po zajtrku vzameva opremo in greva poiskat steno. Po poti najdeva pravo zbirališče trolčkov. Zgleda, da so tudi oni na dopustu.

Lepa obmorska pot naju preko parka pripelje do sten. Kar nekaj plezalcev je na delu.

Spet nimava s sabo nobenega vodnička, ekran na telefonu je zaradi močnega sonca slabo berljiv. Pokličeva domov in dobiva informacije in slike. Najdeva svoj sektor in najino počivanje na morju se začne.

Po parih urah nama postane vroče, zato končava in se ohladiva v prijetno hladnem morju. Po kosilu in počitku v parku si ogledava še mesto. S kolesi seveda.

Podobno preživiva še ostala dva dneva. V nedeljo zvečer se odpraviva proti celini, saj je za drug dan napovedano slabo vreme. Kot že večkrat do sedaj, prespiva na Socerbu. Vedno me očara nočni pogled na Trst.

Ponoči res prične deževati in prav prijetno je spanje ob trkanju kapljic na VanEk-a. V ponedeljek obiščeva še Ikeo v Ljubljani in zgodaj popoldne sva že doma. Ob kavici na terasi delava plane za delo doma – do naslednjega potepanja. Upam, da bo kmalu.